Utomhusarbete som villaägare

Sommaren börjar göra sitt intåg i stora delar av landet och snart så har hela vårt avlånga land haft nattliga medeltemperaturer som innebär att vi kan äntligen säga att det är sommar i hela Sverige. Sommar innebär att man får möjligtvis en del utomhusarbete om man är villaägare.

Ta hand om tomten

Förhoppningsvis så har ni rensat ut hängrännor och krattat tomten så den är fri från löv och annat som gömts under den mängd snö som legat där hela vintern. Det är oerhört skönt då allt är upptaget och gräsmattan börjar grönska. Fritt från det gamla och nytt kan växa. Odlingarna bör ses över så att allt får en chans att växa på allra bästa sätt.

Ta hand om huset

Exteriört så kan det finnas saker som måste fixas till i sommar. Det behöver inte vara fråga om att måla om huset utan mer underhålla det som kräver underhåll. Man vill ju att det ska se bra ut fasadmässigt. Se över fasadsiffror, vindskivor, fönsterbleck och annat som kan fått sig en törn under vintern. Byt ut det som behöver bytas ut så kan du koncentrera dig på att lapa sol resterande dagar om inget annat dyker upp.

Sommar och semester

Man behöver få komma iväg på semester så det gäller att man börjar i tid med allt som ska göras. Planeringen är viktig som med det mesta här i livet. Du kanske gjorde en lista på saker som bör ses över varje år, då är det bara att börja pricka av den så du hinner klart tills du går på ledighet. Sommar och semester innebär att man ska försöka njuta så mycket man kan. Även om man är på hemmaplan och sitter på altanen.