Tyst på bygget

När man är igång med sitt livs renoveringsprojekt finns det ofta inget annat man vill hålla på med, varje spikad spik eller kittat fönster för dig närmare din dröm och ger bekräftelse att du är på rätt väg. På gott och ont så har dock de flesta husägare grannar, grannar som vill sova och kunna äta middagar med sin familj utan att bli störda. Detta kan ställa till problem om man vill fortsätta jobba på kvällen.

byggare byggerVissa kanske renoverar sitt hus på fritiden, då är kvällar och helger enda alternativen och att lösa ljudproblemet kan bli enormt viktigt.

Planera om ditt arbete

Ibland kan det vara möjligt att i alla fall till viss del planera om sitt arbete så att det inte låter så mycket på kvällen. Att göra arbete med högljudda verktyg dagtid och sedan förlägga tystare uppdrag på kvällen så att det inte stör. Tyvärr så är det inte alltid en möjlighet. I ett tidigt stadium av renovering eller husbygge så är största delen av arbetet högljutt och det finns helt enkelt inte tillräckligt med tyst jobb för att täcka kvällen. Jobbar du dessutom ett annat jobb dagtid så är det bara helgen du kan placera högljutt arbete på med denna tekniken, det blir enormt mycket dötid på kvällar då du hellre hade velat arbeta.

Minska oljudet

Som tur är finns det sätt att sänka ljudnivån på arbetet. Det finns fallskydd till byggställningar som dessutom innehåller ljuddämpning och minskar buller. Detta gör det både möjligt att arbeta senare in på kvällen utan att folk störs samt minskar hur mycket grannar störs av byggprojektet som helhet, något som är otroligt viktigt för grannsämjan. Vikten av fallskydd på byggnadsställningar skall inte heller underskattas. Varje år dör och skadas flertalet människor på grund av fall från hög höjd, att skada sig grovt under bygget av sitt drömprojekt vore extremt tragiskt.