Tips inför renoveringen

En renovering kan lätt bli ett ganska stort projekt som tar upp en hel del tid framöver. Och när det finns chansen för dyra misstag finns det också utrymme för några användbara tips. Här har vi samlat ett antal snabba och praktiska tips för dig som planerar en renovering framöver.

Kom ihåg att planera

Planering är där renoveringar alltid börjar, och det är värt att spendera gott om tid med detta. Du bör helst ha koll på varje steg i renoveringen innan du börjar med första. Tänk också på att planera för vad som eventuellt kan gå snett och ha en plan för hur det kan lösas.

Se till att ha rätt verktyg till hands

Som en del av planeringen bör du ha koll på vad du kommer behöva ha tillgång till för att kunna göra varje steg. Om det är något verktyg som saknas bör det ju helst vara löst innan det ska användas. Att köpa det är alltid ett alternativ. Men en del verktyg kan också vara väldigt dyra eller ha så pass specifika användningsområden att det inte känns värt att köpa dem. Se om du känner någon som äger ett, köp ett begagnat eller se om någon firma hyr ut dessa verktyg.

Ta hjälp med städningen

En del renoveringsprojekt leder till en massa stök där damm, sågspån och andra partiklar yr runt i luften och sätter sig på och i allt det möjligen kan. Och medan det självklart går att städa upp det själv kan det också vara skönt att överlåta det jobbet till någon annan. Då kan man fira att jobbet faktiskt är gjort istället för att få ännu mer som måste göras.