Smycka ditt badrum

Ett badrum är en avslappnade plats där du kan ta hand om dig själv, få en stund för dig själv eller göra dig redo för en utekväll med vännerna. Det är lite svårare att inreda ett badrum än andra rum eftersom ett badrum är lite mindre än vanliga rum och innehåller för det mesta funktionsmöbler.

Fokus på fönstret

Ett badrum med fönster får in naturlig ljus, du kan snabbvädra och lyssna på fågelkvittret och har en plats där kan skapa lite inredning. Skaffa en vacker fönsterlampa som passar färgerna i badrummet och ha endast den tänd under mysiga badstunder. En lampa är en perfekt inredningsdetalj som också fyller en funktion.

Om fönstret är tillräckligt långt från duschen eller badkaret kan du till och med sy några gardiner och hänga upp. Det ger också lite avskildhet från utsidan om det saknas insynsskydd utomhus.

Badrumshylla

Det rekommenderas inte att du skruvar och sätter upp för mycket på väggarna i ett badrum. Varje skruv bryter tätskiktet och ökar risken för vattenskador. Tänk på att fylla eventuella skruvhål med silikon för att försegla det.

Men runt en meter från duschområdet räknas som zon 2 och där är det säkrare att skruva. Du kan med fördel sätta upp en extra badrumshylla ovanför toaletten vid kommoden där du kan ställa en liten vas med blommor och några doftpinnar.

Matta och handdukar

Ett badrum blir lätt kalt och hårt, speciellt om du har kakel och klinker. Stuva inte undan handdukarna i ett skåp, låt dem synas på en krok eller badrumshylla. Lägg ut en matta framför toaletten eller kommoden så slipper du kalla fötter på morgonen (såvida du inte har golvvärme).