Skönt och praktiskt med golvvärme

Golvvärme

Att gäspande kliva upp ur sängen på morgonen under de årstider på året, då det vanligtvis är extra kallt ute och sätta ner fötterna på ett golv som välkomnar dig med en varm och behaglig yta, kan vara den start som får resten av dagen att vara på topp. Med golvvärme i alla eller speciellt utvalda golv i ditt hem värmer du upp dina golv till en behagligt skön temperatur och får dessutom en temperaturhöjning i fastigheten som helhet.

Hur fungerar det?

Vattenburen golvvärme är ett energieffektivt alternativ för att värma upp dina golv och bostad. Genom slingor med rör transporteras uppvärmt vatten genom ditt hem och fyller det med värme.

Precis som golfströmmen gör vårat klimat varmare, eller att städer som ligger nära kusten, både har ett varmare och en jämnare temperatur året om, hjälper de uppvärmda vattnet i dina rör dig att hålla en högre temperatur i dina golv längre än andra alternativ. Det tar nämligen långt mycket längre tid för vatten att svalna än till exempel luft.

Installera golvvärme i ditt hem

Att installera golvvärme är inte så svårt som du kanske kan få för dig. Rören är tunna och tar inte upp mycket plats under golvet. Det fungerar lika bra att installera vid nybyggnationer som vid renovering och kommer vara väl värt ansträngningen i slutändan.

Med ett ”Flooré kit” från Flooré, kan du själv fixa i ordning hemma. Paket finns i olika storlekar och du kan kombinera dessa i upp till 36 kvadratmeter. Till paketet behövs en shunt (en sorts ventil) som sköter om vattencirkulationen i dina rör. På floore.se kan du även finna en sådan och med denna följer en standardtermostat, som du har möjlighet att uppgradera till en trådlös variant.

När allting väl är på plats, kan man trycktesta rören för att se att ingen skada uppstått under installationen och om allt ser bra ut, kan du starta igång systemet och behöver därefter inte oroa dig på åtminstone en tidsperiod längre än 50 år.