Renovering och hantverk

Är man på väg att renovera sin bostad på något sätt behövs det som alla vet en hel del byggvaror och annat. Ska man till exempel renovera kök eller badrum är kakel och klinkers något som ofta behöver inhandlas.

Idag finns det en hel uppsjö med olika typer av både kakel och klinkers. Därför det kan vara en bra idé att verkligen tänka vad det egentligen man vill innan man bestämmer sig. Vill du bara renovera upp gammalt kakel kan du köpa fogpennor. Med dessa kan du byta färg på en ful fog eller en fog som inte matchar med resten av köket. Det går också att köpa dekorplast som man fäster på kakel- och klinkerplattorna. De går att ta bort när man är less på dem och det är betydligt billigare och enklare än att ta bort kaklet och sätta dit nytt.

Ett alternativ till både kakel och klinkers är mosaik, kanske framför allt i badrummet, där möjligheterna ofta är större eftersom man ofta kaklar om hela badrummet från tak till golv. Att låta ett motiv i form av en mosaik pryda badrumsväggen är alltid festligt. Mosaik kommer dock att kosta mer så var beredd på att göra plats för det i budgeten.  Vill man också göra det skönt och behagligt i badrummet är värmegolv ett bra alternativ.

Ska man även renovera utsidan av huset, eller rentav bygga nytt, är fasadtegel ett alldeles utmärkt alternativ. Fördelarna med tegel är inte bara att det är snyggt det är dessutom motståndskraftigt för väder och vind. Det som blir över från bygget kan då får bli stommen till en grillring eller liknande ute på gården. Tegel kommer i olika nyanser men de flesta ligger åt brunt och orange så gillar man inte den färgen kanske man få satsa på en målad träfasad.