Renovering i storstan

Många drömmer om att bo i storstan, mitt i centrum av Sveriges metropol. Och har man tur kan man hitta något som man har råd med. För de flesta betyder det dock att man måste köpa ett riktigt renoveringsobjekt för att ha råd. 

Att renovera i en storstad är inte enkelt. Beroende på omfattningen kan det vara riktigt besvärligt. Det första man ska göra är att lista ut om man behöver ha en container utanför lägenheten eller bostaden för att tömma ut gamla saker. Denna container måste man då hyra och ta kontakt med Stockholms kommun för att få tillåtelse. Man behöver även tillstånd av kommunen för att få parkera med släp på vissa platser i stan. Även om det finns parkeringar vid bostaden betyder det inte att man får ta upp fler än en.

Sedan är det dags att tänka på insidan. Äldre hur är ofta dåligt isolerade och lyhörda. När man ska göra en större renovering borde man alltid tala med grannarna först och berätta för dem vad man ska göra. Vissa kanske inte gillar tanken att det kommer bli högljutt men påpeka att det bara är under en kort period och har gärna fasta tider så grannarna vet.

Sedan kan det vara klokt att se över rören i lägenheten. är den väldigt gammal kan det vara vettigt att byta ut de viktigaste rören till handfat, dusch och badrum så att man inte riskera vattenskador senare. Om olyckan ändå skulle vara framme så finns det företag som har utryckning dygnet runt ifall man skulle råka ut för en vattenskada eller stopp i avloppet.

Se även över fönstren. Oftast har de tygisolering mellan fönster och fönsterram. Detta är ett gammalt sätt att isolera på och borde bytas ut till något som håller längre såsom silikonremsor. Det är faktiskt lätt att göra själv. Man kan köpa banden på rulle med klister på enda sidan så man behöver bara klippa dem i rätt längd.