Renovering av badrum

Bor man i en bostadsrättslägenhet så har man alla möjligheter att renovera som man själv vill ha det. Självklart så finns det vissa regler att hålla sig till men i stor sett så kan du göra en renovering av badrum som du exakt vill ha det. Självfallet så ska man ju tänka på att man kanske säljer sin lägenhet någon gång och kanske bör anpassa si renovering till detta.

Innan ni börjar att planera er renovering så kan det vara bra att kolla upp, speciellt om det är en äldre bostadsrätt hur det står till med avlopp och eventuellt stambyte i fastigheten. Detta är något som styrelsen kan besluta om som förtroendevald, vanligtvis å tas detta upp på en årsstämma då majoriteten av medlemmarna är representerade. Det finns säkert en hel del man funderar på som ägare av en bostadsrätt och det gäller att man får svar på de frågor som uppstår i samband med ett stambyte.

En fråga kan vara om man ska vänta med att renovera till efter stambytet är gjort och det kan vara absolut en fördel att vänta till allt jobb är gjort. Det kan vara så att bostadsrättsföreningen vanligtvis återställer badrum till standardutförande. Vänta alltså alltid med att besluta om en renovering innan ni vet hur det blir med stambytet. När väl stambytet är gjort så kan ni gå in med full kraft och påbörja er renovering och förbättra ert badrum till det badrum som ni så länge önskat få.