Renovera billigare

Gör det själv

Det är roligt att renovera. Man tar något man redan äger och gör det lite finare och lite bättre. Renoveringar har en tendens att bli dyra men det går att göra dem betydligt billigare genom att ta fasta på några enkla tips.

Gör så mycket du kan själv

Det första tipset är att du ska göra så mycket som möjligt själv. Samtidigt som du inte kommer iväg från att köpa renoveringsmaterial, är det framförallt arbetet som kostar. Försök därför att läsa på och lära dig hur du bygger saker själv. Det sparar du väldigt mycket pengar på. Måste du trots allt anställa någon bör du använda dig av ROT-avdraget. Det är en superbra möjlighet som får ned arbetskostnaderna.

Billigare material

Mycket av material du behöver kan du hitta billigt på nätet. Använd sidor för att hitta de produkter och det material du letar efter till nedsatt pris. Då kan du spara mycket pengar. Även på Blocket och Tradera kan du ha tur och hitta massor med material till låga priser. Ta även hjälp av vänner och bekanta. Utnyttja ditt kontaktnät, det kan du spara många kronor på.

Visst kan det vara roligt att köpa de senaste verktygen. Men är det verkligen nödvändigt? Om du inte behöver den där nya superduperskruvmejseln som din granne har pratat om i flera månader, varför ska du i så fall köpa den? Hyr eller i bästa fall låna verktyg av personer du känner. Där kan du också spara en hel del.

Planera

Gör en budget. Har du en tydlig budget där du ser vad din renovering kommer att kosta vet du i förväg hur mycket pengar du har, vad du ska lägga det på och vad som bör prioriteras. Då kommer du inte stå där och inse att du har lagt mycket mer pengar än vad du ursprungligen ville göra.