Innan din badrumsrenovering

I överlag när man ska börja renovera något så gäller det att planera sin renovering innan man sätter igång. Så även innan din badrumsrenovering, det är inget undantag utan kanske än mer viktigare att allt blir rätt från början. Det är viktigt med tätskikt och annat som gör att ditt badrum blir renoverat efter konstens alla regler.

Viktigt innan man sätter igång

Så innan ni sätter igång med att renovera ert badrum så är det viktigt att veta alla detaljer för just detta. Det kan vara en fördel att kontrollera så att avlopp och annat är som det ska innan ni sätter igång. Äldre avlopp kan vara i behov av renovering som relining eller liknande. Det kan vara skönt att få detta gjort innan man påbörjar det andra.

Ju mer som kan kontrolleras och åtgärdas innan själva renoveringen sätts igång är bara en fördel. När väl kakel och klinker är på plats så kan det vara svårt att åtgärda utan att riva upp allt arbete man lagt ner i badrummet.

Det viktiga tätskiktet

Det är inte allt för krångligt att lägga ett tätskikt i badrummet men är ett måste för att försäkringar och annat ska täcka om det skulle uppstå en vattenskada eller liknande. Det är viktigt innan ni sätter kakel och klinkers att det som är bakom är vattensäkrat. Det blir som ett membran bakom kaklet som inte släpper igenom väta.

Avslutningsvis när tätskiktet är på plats så är det dags att lägga kakel och klinker i badrummet. Har man gjort ett gott förarbete efter konstens alla regler så är det inte långt borta förrän man står där och borstar sina tänder i ett nyrenoverat badrum.