Hur hinner jag med hushållsarbetet?

Det är mycket som ska hinnas med i hemmet, för att livspusslet ska flyta på ett bra sätt. Fler och fler av oss känner dock inte att vi har tiden som behövs, eller vill prioritera annat.

Så hur hinner man då med allt som behöver göras? En lösning kan vara att schemalägga göromålen hemma, för att slippa att behöva göra allt på en gång. Är du också en av dem som gärna skjuter upp allt och sedan måste storstäda, tvätta, stryka, laga matlådor, putsa fönster och tvätta bilen på samma dag? Om du hellre spenderar åtminstone delar av din lediga dag med annat än hushållssysslor så kan det vara ett bra sätt att lägga upp det lite annorlunda. Kanske kan du planera det så att du lägger lite tid varje dag på en sak som måste göras, så slipper du lägga en stor portion tid på samma dag på tråkiga hushållssysslor?

Ett veckoschema skulle kunna se ut som nedan:

  • Måndag: Tvätta bilen
  • Tisdag: Damma och dammsuga
  • Onsdag: Tvätta golv
  • Torsdag: Städa badrum
  • Fredag: Storhandla
  • Lördag: Tvätta och vika tvätt
  • Söndag: Laga mat och fixa matlådor till nästkommande vecka

Ett annat alternativ är att få hjälp med hemstädningen. Genom att låta någon annan göra hela eller delar av städningen hemma, så får du mycket mer tid över för annat, och du behöver heller inte schemalägga dina sysslor på samma sätt. Vill du fixa allt som behöver fixas på en och samma dag så går det inte alls åt lika mycket tid om du låter ett städföretag göra hela eller delar av jobbet. Kanske låter du en firma putsa dina fönster eller utföra ordentliga storstädningar? Det blir då mycket enklare för dig att hålla rent däremellan och som, bonus får du det extra välstädat till speciella tillfällen som exempelvis jul och födelsedagar.