Höstens pyssel på huset

Att ha ett hus innebär att det är en hel del som måste göras med jämna mellanrum, sommaren kan vara en tid av renovering utomhus och vintern så passar man på att fixa inne det som behöver åtgärdas. Det är ju inte så att man hela tiden måste fixa med något men i mångt och mycket så är det en hel del som ska åtgärdas, hösten är en tid för att förbereda inför vintern.

Det gäller att huset är förberedd på höstens blöta stormar och vinterns kalla snö, se till så att vindskivor är hela och godtagbart skick och att stuprännor är rensade från gammalt löv och skräp. Kolla också upp takets beklädnad så att allt är okay innan det lägger sig ett täcke av snö. Skulle fasadsiffror hänga lite snett eller om de gjort sitt så hittar ni nya hos Fasaddekor som säljer just detta. Kolla också upp att all belysning utomhus fungera som de ska så att ni kan under kalla vinterkvällar sitta inne och njuta av er härliga vinterträdgård.

Ja, trädgården behöver också fixas till inför vinterns dvala. Bara det kan vara ett par dagars arbete beroende på storleken på er trädgård. Villaägarnas Riksförbund ger 14 bra tips för hur du ska ta hand om och förbereda din trädgård inför hösten och vintern. Du hittar flera bra tips och artiklar på deras sajt som kan vara läsvärda för dig som äger en villa. Som husägare så får man in detta som rutiner för varje år som går, man lär sig att snabbare fixa dessa saker för varje år som går.