Hemmets identitet

kaklat golv

Något som de flesta söker är en unik och personlig hemmiljö. Allt går i trender när det gäller heminredning och mycket kan förändras och förbättras med enkla medel, sedan finns det sådant som inte byts varje år precis och det är bland annat golvet. Samtidigt är det är en vital faktor för känslan som hemmet utstrålar. Ett enhetligt golv som genomsyrar boendet, oavsett om det är av trä eller sten, kan få ditt hem att bli den unika bostad du vill att den ska vara.

Golvet är hemmets identitet

Utan att investera några större summor kan du ge ditt hem ett rejält lyft. Man brukar säga att golvet är hemmets identitet, från det ena rummet till det andra sammankopplar det hemmets känsla. Trä- och stengolv är de bästa alternativen på marknaden. Ofta låter man hallen i entrén präglas av ett golv av slitstark klinkers eller sten, som du själv kan läsa om i Expressen, eftersom det utsätts för starkt slitage av skor som drar med sig saker in, köket och tvättstugan likaså, medans de mer rofyllda rummen som sovrum, allrum och vardagsrum ofta har ett trägolv.

Många väljer idag att lägga sitt eget trägolv, ett så kallat parkettgolv, ett robust golv som håller väldigt bra enligt det test som Testfakta gjort. Det är enkelt då det läggs ovanpå det nuvarande golvet. Är du däremot ute efter att lägga om golvet helt och använda gediget och robust material som ek- och stengolv bör detta ske av en professionell golvläggare.

Som i de flesta fall är det grundarbetet som skapar det perfekta slutresultatet. Det finns många andra aspekter som du behöver ta hänsyn till när du lägger ett ekgolv som kan expandera under sommaren och krympa under vintern, eller klinkersgolv, som med ojämn och dålig grund kan spricka. Det finns en mängd företag listade på nätet som kan erbjuda denna typ av service och hjälper dig med din golvläggning oavsett om det gäller valet av material, att lägga golvet, eller bara komma med värdefull rådgivning.