Gör annorlunda

Ett av de bästa tipsen vi kan ge på den här sidan är att våga vara annorlunda. Hur då frågar du?

Jo, sluta tänk att allting måste köpas färdigt och göras såsom alla andra gör det. Man behöver inte köpa ett kompakt och simpelt IKEA-kök bara för att alla andra gör det. Man behöver inte lägga kakel i badrummet bara för att det är enklare att torka av.

Ibland kan design få gå över funktion, så länge man är medveten om att det kanske är lite svårare att torka av våtrumstapeter än en kakelvägg. Sätt kakelväggen i köket istället. Det är där man behöver kunna rengöra enkelt med tanke på matos och allt klet som sker dagligen.

Eller så kan man sätta kakelplattor på matsalsbordet eller soffbordet, en plats där man spenderar mycket tid och vill ha något hållbart.

Våga testa att göra saker och ting annorlunda. Det är bara kostnader som du kan spara till igen och göra om om några i fall du inte skulle bli nöjd. Våga satsa och prova. Tror du att det kan bli snyggt, då kommer du troligtvis att tycka det när du är färdig också.

Kliv utanför inredningstidningarnas tips, till och med våra tips! Blanda material och stilar och skapa något personligt som du älskar.