Fördelar med vattenburen golvvärme

golvvärme

Golvvärme är något vi alla drömmer om att ha och helst i alla rum i huset eller i lägenheten. Det är varmt och skönt att kliva upp på när man vaknar på morgonen och man håller sig varm bättre överhuvudtaget när fötterna är varma, denna funktion ger givetvis både elektrisk och vattenburen golvvärme men fördelarna med den vattenburna är ändå fler. 

För det första så kan du lägga golvvärmen själv om du önskar det. Det finns olika gör-det-själv kit som man kan köpa i olika tjocklekar och dessa innehåller då golvvärmerör, anslutningskopplingar, golvskivor och sådant du behöver för att komma igång. Är det stora ytor som du ska lägga golvvärmen på så kan man behöva koppla på fler slingor på shunten.

Fördelen med att använda sig av vattenburen golvvärme är att du kan ansluta den till olika värmekällor och är inte helt styrd av direktverkande el och dess kostnader. Här kan du också välja att använda dig av en elpanna eller elpatron men det bästa och billigaste alternativet är givetvis vedpanna och du har tillgång till ved eller pellets om man föredrar det. Den kan även kopplas till solvärme, bergvärme eller jordvärmepumpen som många av hushållen konverterat till på senare år viket innebär att uppvärmningskostnaden blir betydligt mer ekonomisk.