En renare hem

Alla vill vi ju ha en rent hem, men ibland kan det kännas som man inte får göra något annat än att städa bara för att hålla det rent. Här kommer lite tips som kan hjälpa till att hålla hemmet rent utan att behöva spendera en massa extra dagar på att bara städa i hemmet.

Det egentligen enklaste man kan göra är att helt enkelt låta någon annan sköta jobbet åt en. Det finns massor av företag som arbetar med att städa privatpersoners hem, ett exempel är företaget Assista som jobbar med hemstädning i bland annat Stcokholm.

Väljer man dock att sköta städningen själv finns det faktiskt genvägar, och inte sådana som bara maskerar problemet, detta är genvägar som kan förebygga problemen.

Det första man ska försöka börja med är att plocka undan efter sig när man är klar med något. Tar man för vana att ställa tillbaka saker på sin plats när man använt dem kommer man genast att märka att stöket minskar drastiskt.

Man bör även se till att skölja och torka av saker som handfat efter varje badrumsbesök, det tar mindre än en minut att göra och man håller enkelt nere smutsen. Alla kan nog uppskatta hur otrevligt det kan vara när badrummet blir smutsigt så detta kommer att öka trivseln i hemmet.

När man hållit på i köket, som att baka, laga mat eller ätit, är det bäst att se till att allting man just använt hamnar i diskmaskinen. Har man ingen diskmaskin bör man diska allt efter användning, det är inte så roligt med det kommer att kännas bättre att få det gjort på en gång.

Det finns en hel del andra tips man kan dra nytta av, TV4s Nyhetsmorgon har gjort flera inslag om städning, man kan hitta dessa på Nyhetsmorgons egna sida.