Balkongtips

balkong_324753389

Balkongen är en plats som många inte lägger ned så värst mycket tid på. Det är helt enkelt något som bara finns där och man kanske går ut på den emellanåt, men inte för så mycket mer specifik anledning än att bara sitta där en stund. Men med några tips kan man göra balkongen till en riktigt trevlig plats där man vill spendera så mycket tid som möjligt.

Trädgård ovanför marken

Balkongen är faktiskt ett perfekt ställe att börja odla både det ena och det andra. Blommor så väl som grönsaker kan odlas på balkongen utan några större svårigheter. Allt man behöver är några kreativa och bra tips så kommer man inom kort ha en väldigt grön och levande plats. Detta är ju speciellt härligt när man inte har en egen trädgård men ändå känner att man vill ha en lite grönare tumme.

Året-runt-användning

Här uppe i norden är man ju van vid att bara kunna använda balkongen en viss period på året. Mellan sen höst och tidig vår känner man ju sällan att gå ut och sätta sig där. Men om man kostar på sig att glasa in balkongen med ett isolerat system kan man förlänga tiden man kan spendera där ute med många månader. även om man bor i de nordligare delarna av landet.

Piffa upp inredningen

Balkongen är nog den del av bostäder som får minst tanke vad gäller inredningen. Detta kan ju sedan vara en anledning till varför man inte finner sig spendera mycket tid där. Men om man bara lägger ned lite tid, energi och ett par slantar på att snygga till den, kan man faktiskt få en ny favoritplats. Titta på dessa exempel för att hämta lite inspiration.