Att välja kakel

3800453-gront-kakel
För att hitta inspiration och välja kakel utifrån dina egna önskningar är det väl värt ett besök hos lite olika återförsäljare. Dom brukar ha små miljöer uppsatta med olika kombinationer som du kan hitta inspiration hos. Undvik inte de dyra butikerna än om du inte har råd att handla hos dom. Ofta har de dyrare den bästa inspirations källan och man kan absolut låna idéer därifrån. Använd också internet och olika inredningstidningar för att komma fram till vad just du vill ha.

Har du ett litet badrum ska du helst undvika mönster och små kakelplattor, men ett ljust kakel ger intrycket av rymd liksom ett stort badrum kan kännas gemytligare med en bård som ramar in golvet. Glansigt kakel i ett mörkt rum reflekterar ljus och ger en känsla av ljus medans en matt yta neutraliserar ett rum upplyst av sol och ger ett lugn.

Du kommer förmodligen inte byta kakel inom en närstående framtid då det både tar tid att ta bort och sätta upp liksom att det är en rätt stor kostnad. Därför bör du tänka över ditt val och känna att du kan se dig själv med samma kakel även om 15 år. Men för den skull ska du inte var rädd att göra som du själv vill. Är det så att kaklet du hittat har mycket karaktär så kanske det absolut passar just dig även en tid framöver.